Søvn & Stress - gode råd

SÅDAN FÅR DU EN GOD NATTESØVN, NÅR DU ER STRESSET. 

Kan du nikke genkendende til endnu en søvnløs nat brugt på at bekymre dig, mens du stirrer op i loftet? 

Stress og angst kan ofte forhindre dig i at få den søvn, du har brug for.

Mange mennesker med angstlidelser har søvnbesvær, og på et eller andet tidspunkt er det svært at sige, om du har problemer med at sove, fordi du er nervøs, eller du er nervøs, fordi du ikke kan sove. Svaret kan være begge dele. Faktum er, at stress og angst kan forårsage søvnproblemer eller forværre eksisterende. For lidt søvn påvirker dit humør og kan bidrage til irritabilitet og undertiden depression. Vitale hjernefunktioner forekommer i forskellige faser af søvn, der opbygger dig til at føle dig udhvilet og energisk, manglen på dette kan give store problemer i hverdagen.

Her er et par tip, der hjælper dig med at øve god "søvnhygiejne", så du kan hvile både din krop og dit sind:

  • Gå i seng og vågn op på samme tid hver dag, selv i weekenden.
  • Vær opmærksom. Kort før sengetid skal du prøve en afslapningsstrategi, der inkorporerer mindfulness, dyb vejrtrækning eller meditation, som alle øger søvntid og kvalitet. 
  • Sluk for skærme tidligt. Det blå lys, der udsendes af digitale enheder - inklusive tv'er, telefoner, bærbare computere og tablets - kan kaste din krops interne ur af, så undgå dem inden sengetid. Det kan være svært i starten men det er enormt vigtigt for din kvalitetssøvn .
  • Tag et varmt bad eller brusebad for at slappe af. At gå fra varmt vand ind i et køligere soveværelse får din kropstemperatur til at falde, hvilket naturligt får dig til at være søvnig.
  • Tæl får. Det lyder måske lidt fjollet, men det virker. Årsagen er, når du holder din hjerne fokuseret på en ting, hjælper dig med at slukke. Du kan også prøve at fokusere på din vejrtrækning, bevidst trække vejret dybt ind og ud, indtil du føler dig roligere.
  • Undgå koffein, alkohol, store måltider, mad, der kan give halsbrand, og undgå at drikke meget væske i før sengetid.
  • Træn regelmæssigt. Motion er en stor stressaflastning og har vist sig at forbedre søvnkvaliteten, især for mennesker med søvnløshed. Men sørg for, at dine mere intense træningsprogrammer ikke er for tæt på sengetid. Prøv at få dine træningsprogrammer udført mindst tre timer, inden du skal i seng.
  • Tag en urtete. Kamille og andre urtete kan hjælpe med at slappe af og berolige kroppen, hvilket kan gøre det lettere at falde i søvn. Prøv at parre den med en god bog og gøre det til en rutine for at afslutte din aften.
  • Hvis du efter at have gået i seng ikke kan falde i søvn, eller hvis du vågner og ikke kan falde i søvn igen. Prøv at stå op og lav noget afslappende, læs en bog, en kop varm te også snart du føler dig døsig, så gå i seng igen.

 

En terapidyne er skabt til at sende de positive signaler til kroppen, om at nu er det okay at slappe og falde i søvn.

Vægtdyner har været brugt i mange år med positiv effekt i psykiatrien, den er på den baggrund vi har udviklet terapidynen, som en dyne der taler kroppens sprog.

Det er derfor vigtig du vælger en dyne der vejer cirka 10% af din vægt for de bedste resultater.

Sov godt.

Indsend en kommentar